FC Tatran Prešov má nového trénera, je ním Jozef Kostelník

27.06.2013 Prešov

Prešov 27. júna (TASR) - Novým trénerom slovenského futbalového druholigistu 1. FC Tatran Prešov sa stal Jozef Kostelník. Na trénerskej lavičke vystriedal skúseného Jozefa Bubenka, ktorému sa nepodarilo tím zachrániť v Corgoň lige a v budúcej sezóne sa predstaví v 2. lige. Informoval o tom oficiálny web klubu.

Kostelník (narodený 14. septembra 1970) neprichádza do neznámeho prostredia. Bývalý stredopoliar s prezývkou 'Joky' je odchovancom Tatrana a v prešovskom drese začínal v roku 1987 aj bohatú futbalovú kariéru. Po dvoch rokoch jeho kroky viedli do Prahy, kde pôsobil v dvoch slávnych kluboch. Najskôr v Dukle a neskôr aj v Sparte, s ktorou získal dva majstrovské tituly. Okrem toho v ČR hral aj za České Budějovice, Hradec Králové a Poštornú. Obliekol si aj dres Žiliny a legionársky chlebík si vyskúšal v izraelskom tíme Hapoel Jeruzalem. V lige dal 40 gólov, v izraelskej súťaži 7. Nastúpil aj na šesť stretnutí v európskych pohároch, v ktorých zaznamenal jeden gól.

Po návrate z Izraela hráčsku kariéru ukončil v dresoch Čane a Ozexu Solivar, kde pôsobil ako hrajúci tréner. Do prešovského Tatrana sa vrátil v ročníku 2008/2009 najskôr ako asistent Jozefa Džubaru pri juniorke. Pred jarnou časťou Corgoň ligy zaujal pozíciu druhého asistenta Romana Pivarníka popri Jozefovi Daňkovi a neskôr pôsobil aj ako hlavný tréner juniorky. Po odchode z Tatrana krátko sedel na lavičke Odevy Lipany, Ľubotíc i druholigovej Ružinej. Naposledy viedol treťoligový Vranov n/Topľou.
 

Vyberte región